maandag 24 december 2012

DIY tafelkleed

Op de vooravond voor kerst, wil ik toch nog een klein DIY project met je delen:) Namelijk het maken van een tafelkleed! Natuurlijk is het nu te laat om het te gebruiken voor kerst, maar misschien een ideetje voor de jaarwisseling? Dan wil je ook gezellig de tafel dekken met lekkere hapjes! Ik kwam op het idee, omdat mijn stiefmoeder twee kleine tafellakens wilde voor de eettafel. Maar met afwijkende maten en ze weet dat ik nogal handig ben met de naaimachine, dus ben ik gisteren aan de slag gegaan.
Op de markt kon ik niet slagen voor fijne stof, dus ben ik toch maar es gaan neuzen op zolder en vond nog zwarte stof en ik heb een gordijn gebruikt van Ikea! Deze had ik nog over en was nog helemaal nieuw! Zo heb ik dus gelijk een budget cadeautje, alleen zitten er wel wat arbeidsuurtjes in:)
Ik heb hem met harten gemaakt, maar ben van plan om een wit tafekleed te maken met zwarte sterren of nog een keer harten! N Is in maart jarig en dan wil ik nog een gezellig kleed op tafel. Dit idee kan je natuurlijk ook gebruiken voor een dekbed hoes, kussenhoes enz.


Het gordijn is van linnen en de zwarte harten van katoen. Ik heb een bakvormpje gebruikt om mooie hartenvormen te maken. Je trekt het zo om met een wit potlood. Daarna eerst met de zig-zag steek de harten afgehecht anders gaan ze rafelen! Dit is best een werkje, maar dan heb je ook wel een mooi resultaat! Daarna heb ik ze verdeeld over het tafellaken en vastgezet met spelden. En dan is het een kwestie van erop naaien met een gewone steek.Het is even een middagje achter de naaimachine, maar dan heb je ook wat:) 

vanaf hier wens ik jullie hele fijne kerstdagen! Geniet van elkaar, van je familie en van alles wat je hebt! Dat is iets wat ik de afgelopen tijd wel heb geleerd. Ik ga dan ook heerlijk met mijn familie en gezin kerst vieren en genieten van elkaar! 

FIJNE FEESTDAGEN!!!!!

xx Aggy


4 opmerkingen:

 1. wat een werk maar wat een plaatje!!!!! FIjne Kerstdagen Aggy!! enjoy!

  Liefs
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi geworden Ag, leuk idee ook!

  I wish you a merry x-mas, i wish you a merry x-mas, i wish you a merry x-maaaaas.....................and a happy new year!!!!!

  Dikke kus voor jullie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi, zie dit bericht nu pas. Wat een werk zeg...wel erg leuk. Heb hier nog zoveel naaiklusjes liggen, maar werd elke keer zo gefrustreerd en boos dat ik maar gestopt ben :-) Wel zonde, ligt nog echt een leuk jurkje voor Evie bijna af. Maar goed, soms moet je ook maar eens accepteren dat je ergens niet goed in bent :)

  Fijne jaarwisseling alvast!!
  Liefs,
  Suus

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...